Gombaleves Édesanyám fazekából

Gombaleves Édesanyám fazekából

Ez csak átvitt értelemben értelmezhető, hisz Ő már odafentről fogja a kezem, de most mindent úgy csináltam, ahogyan tőle tanultam, láttam. Elvben ebbe jár még egy kis csipetke, vagy galuska, de ez a fránya diéta....

Hozzávalók

4 tányér

 

  1. 500 gr csiperke gomba (vegyes a legjobb)
  2. 2 db sárgarépa
  3. 1 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  4. 1/4 db zeller
  5. ízlés szerint 
  6. ízlés szerint bors
  7. ízlés szerint pirospaprika
  8. 1 ek zsír

Elkészítés

 

Sajnos nincs róla menet közbeni fotóm, így leírom a lépéseket. Zsíron lepirítom a zöldségeket, nem baj, ha picit jobban. sózom borsozom, és beleteszem a gombát is. Lefedem, és így pirítom tovább pár percig. A gomba gyorsan összeesik, és utána folytatható. A megpirult zöldségeket egy kis pirospaprikával átforgatom, és felöntöm 2 l vízzel. Puhára főzöm a zöldségeket, és a legvégén szaggatható bele csipetke, galuska is.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr8514246249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása