Chili con carne
Férjem nagy kedvence. Ez a recept nagyon bevált. Eredeti mexicói
elvben.... Szereti❤
Hozzávalók 6 adag
Elkészítés 45 perc
500 gr marhalapocka darálva (disznóval nincs
ilyen jó)
szükség szerint olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db kisebb chili paprika
1 db hámozott paradicsom konzerv(kb 250 gr)
1 db bonduelle vörösbab (kb 340gr)
1 db bonduelle fehér bab(kb 340gr)
1 db bonduelle kukorica(kb 340gr)
1 evőkanál oregánó/ 3-4 szál friss
1 teáskanál fahéj
10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
0,33 l minőségi barna sör
A hagymát olívaolajon megpirítom.
Hozzáadom a fokhagymát, chilit, és átpirítom
azzal is (sajnos elmaradt a fotó )
Hozzáadom a marhahúst, sózom, borsozom, fehéredésig sütöm
Ha kifehéredett, fűszerezem. Egyesével adom
hozzá a fűszereket, és minddel jól elkeverem a
húst. Sorrend: oregano, fahéj, hámozott
paradicsom, majd felöntöm a sörrel.
Mehet bele a csoki, kb. 15 percig lassú tűzön főzzük
Ha a hús megpuhult, mehet bele a bab
(mindkettő), és a kukorica is. Összefőzöm. 1
nap állás után jobbak az ízek Jó étvágyat
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.