Pulyka nyakleves

 


Ritkán készítek pulykahúst, kivéve a mellet. Finom lett.
Hozzávalók 1 fazék
Elkészítés 120 perc

Hozzávalók:
2 db vastag nyak (hentesnél darabolva)
6 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
1/2 db zeller zöldjével
1 fej vörös, vagy lila hagyma
1 db burgonya
ízlés szerint só
10 db szemes bors


Hámozzuk, aprítjuk, mossuk a zöldségeket.
Ezzel párhuzamosan megfürdettem a nyakat
is


Lábosba teszek mindent, hideg vízzel
felöntöm.


Gyöngyözve főzöm. Közben a tetejéről a habot szűrővel leszedem.

Leszűrve cérnametélttel ettük. Jó étvágyat

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4714389562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása