Tyúkhúsleves


Édesanyámtól tanultam főzni, ez is az Ő emlékét őrzi. Nagyon finom.
Hozzávalók 1 fazék

Elkészítés 2,5 óra
1 db kistestű tyúk felboncolva, (vagy egy fél
nagyobb tyúk)
8 db sárgarépa
4 db petrezselyemgyökér
1/2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só
1 db burgonya


A zöldségeket meghámozom, darabolom
nagyobb darabokra, a tyúkot szétszedve
teszem, rá a zöldségeket, só, bors, majd
felengedem hideg vízzel. Felforrás után a
zavaros habot leszedem egy szűrő
segítségével. Majd takarék lángon főzöm. Nem
szabad hogy forrjon csak épp "bözörögjön"


Amikor a hús megpuhult, leszűrjük a levest,
egy sűrű szita segítségével.


Csigatésztát főztem most, de bármilyen
tészta megfelelő.

Jó étvágyat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr4114358879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása