Édesanyámtól tanultam főzni, ez is az Ő emlékét őrzi. Nagyon finom.
Hozzávalók 1 fazék
Elkészítés 2,5 óra
1 db kistestű tyúk felboncolva, (vagy egy fél
nagyobb tyúk)
8 db sárgarépa
4 db petrezselyemgyökér
1/2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint só
1 db burgonya
A zöldségeket meghámozom, darabolom
nagyobb darabokra, a tyúkot szétszedve
teszem, rá a zöldségeket, só, bors, majd
felengedem hideg vízzel. Felforrás után a
zavaros habot leszedem egy szűrő
segítségével. Majd takarék lángon főzöm. Nem
szabad hogy forrjon csak épp "bözörögjön"
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük a levest,
egy sűrű szita segítségével.
Csigatésztát főztem most, de bármilyen
tészta megfelelő.
Jó étvágyat hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.