Paprikás krumpli virslivel, nokedlival..


Nem különösebben kedvelem ezt az ételt, de a férjem szereti, így
megtanultam elkészíteni. Jól variálható, egyszerű étel.
Hozzávalók 8 adag

Elkészítés 35 perc
10 dkg Kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
2 pár pár jó minőségű virsli/ ha kisebb virslik
akkor 3 pár
6 db közepes méretű burgonya
3 teáskanál őrölt pirospaprika
1 db konzerv hámozott paradicsom
6-8 dl víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál zsír
20 dkg finomliszt
2 db tojás (L méret)
1/2 csokor snidling
szükség szerint víz


Zsíron megpirítom a hagymát, majd
hozzáadom a szalonnát, és a kolbászt.


Beleteszem a feldarabolt burgonyát, kicsit
átforgatom a hagymás szalonnás zsíron.


Hozzáadom a pirospaprikát, és kissé
átforgatom ezzel is. Sózom, borsozom közben
ízlés szerint


Beleteszem a hámozott paradicsom
konzervet, és felöntöm vízzel.

Ha megfőtt a burgonya, beledarabolom a virslit


Liszt, tojás, snidling, víz, só hozzá adásával
nokedlitésztát kavarok.


Kanállal beleszaggatom. Készre főzöm.

Jó étvágyat hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5014246283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása