Nem különösebben kedvelem ezt az ételt, de a férjem szereti, így
megtanultam elkészíteni. Jól variálható, egyszerű étel.
Hozzávalók 8 adag
Elkészítés 35 perc
10 dkg Kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
2 pár pár jó minőségű virsli/ ha kisebb virslik
akkor 3 pár
6 db közepes méretű burgonya
3 teáskanál őrölt pirospaprika
1 db konzerv hámozott paradicsom
6-8 dl víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál zsír
20 dkg finomliszt
2 db tojás (L méret)
1/2 csokor snidling
szükség szerint víz
Zsíron megpirítom a hagymát, majd
hozzáadom a szalonnát, és a kolbászt.
Beleteszem a feldarabolt burgonyát, kicsit
átforgatom a hagymás szalonnás zsíron.
Hozzáadom a pirospaprikát, és kissé
átforgatom ezzel is. Sózom, borsozom közben
ízlés szerint
Beleteszem a hámozott paradicsom
konzervet, és felöntöm vízzel.
Ha megfőtt a burgonya, beledarabolom a virslit
Liszt, tojás, snidling, víz, só hozzá adásával
nokedlitésztát kavarok.
Kanállal beleszaggatom. Készre főzöm.
Jó étvágyat hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.