Eredetileg sárgaborsó gulyásnak indult, de annyira elfoglaltak a
teendőim, hogy szétfőtt az összes zöldség, így krémleves lett. Újra
elkészült, és lettek fázisfotók bi bi bi�
Hozzávalók 4 tányér (nagy)
Elkészítés kb 60 perc
20 dkg borsó (előző nap beáztatva)
3 db sárgarépa
2 db fehér répa/ gyökér
1/2 db zeler
szükség szerint zsír/ olaj
ízlés szerint leves gyöngy
3 dl zsíros tejszín
ízlés szerint Só, bors
2-2,5 l víz felöntéshez. Ez lehet alaplé is
1 fej kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Díszítésnek:
ízlés szerint snidling
Egy evőkanál kacsazsíron megpirítom az
összes zöldséget, hagymástul, répástul.
Ha megpirult, mehet hozzá a sárgaborsó. 2
részletben felöntjük vízzel.
Ellepi teljesen. Fog belőle elforrni, majd pótolni kell.
Egy pici pirospaprika szebbé teszi a krémlevest.
5 Lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem fő.
Turmixoljuk, tejszínnel tálalom.
Jó étvágyat
hozzá
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.