Sárgaborsó krémleves

Eredetileg sárgaborsó gulyásnak indult, de annyira elfoglaltak a
teendőim, hogy szétfőtt az összes zöldség, így krémleves lett. Újra
elkészült, és lettek fázisfotók bi bi bi�


Hozzávalók 4 tányér (nagy)

Elkészítés kb 60 perc
20 dkg borsó (előző nap beáztatva)
3 db sárgarépa
2 db fehér répa/ gyökér
1/2 db zeler
szükség szerint zsír/ olaj
ízlés szerint leves gyöngy
3 dl zsíros tejszín
ízlés szerint Só, bors
2-2,5 l víz felöntéshez. Ez lehet alaplé is
1 fej kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Díszítésnek:
ízlés szerint snidling

Egy evőkanál kacsazsíron megpirítom az
összes zöldséget, hagymástul, répástul.


Ha megpirult, mehet hozzá a sárgaborsó. 2
részletben felöntjük vízzel.


Ellepi teljesen. Fog belőle elforrni, majd pótolni kell.


Egy pici pirospaprika szebbé teszi a krémlevest.

5 Lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem fő.
Turmixoljuk, tejszínnel tálalom.

Jó étvágyat
hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr3714263381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása