Lazacos Tagliatelle
Lazacos Tagliatelle
Lazacos Tagliatelle

Hozzávalók

6 adag
  1. 250 g lazacfilé (bőrösen jobb)
  2. 200 g natur vajkrém /sajtkrém
  3. 1 fej fokhagyma
  4. 15 dkg aszalt paradicsom
  5. 1 kisebb fej lilahagyma
  6. 40 dkg (kb 40 dkg friss)
  7. 500 ml zsíros tejszín, legalább 20%-os
  8. 5 dkg parmezán (ízlés szerint)
  9. 350 g tagliatelle tészta. (színessel látványosabb)
  10. szükség szerint olívaolaj
  11. ízlés szerint 
  12. ízlés szerint bors
  13. ízlés szerint gyermekmentes háztartásban egy kis chili

Elkészítés

45 perc

A lazac porció alá vajat/nem margarint hevítünk, fokhagymát közepén elvágjuk, és beletesszük a vajba a lazaccal együtt.


  1. Mindkettő oldalon sütjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Ha vastagabb a szelet nem gond, ha a közepe picit rózsaszín marad.

  2. A megmarad fokhagymás vajra rátesszük a lilahagymát és kicsit átfuttatjuk. Maradhat ropogós, jobb lesz benne.

  3. Kivesszük a fokhagymát, és mehet hozzá a sajtkrém, tejszín, paradicsom, és a spenót is. Sóval, borssal ízesítjük.

  4. Ameddig elegyül a szósz, feldarabolom a halat.

  5. A szószba reszelem a parmezán sajtot.

  6. Majd beleforgatom a halat is. Csak összekeverem, és el is zárom.

  7. A tésztabogjakat kifőzöm, és a szószba keverem.

  8. Jó étvágyat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr7214021880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása