Bulguros csirke
Bulguros csirke

Bulguros csirke

Ezt az ételt gond nélkül el lehet készíteni, akár más körettel is. Ha nem főzzük bele, akkor mehet akár mellé tészta, avagy nokedli is. Ez egy csirkepörkölt valójában.

 

Hozzávalók

4 adag
  1. 4 db csirkecomb
  2. 3 szál zöldhagyma (lehet vörös, vagy lila is)
  3. 400 g hámozott paradicsom konzerv
  4. ízlés szerint 
  5. ízlés szerint bors
  6. ízlés szerint pirospaprika
  7. 1 gerezd fokhagyma
  8. 100 gr bulgur
  9. ízlés szerint tejföl (a tálaláshoz)
  10. 1 evőkanál kacsazsír

Elkészítés

60 perc

 

A csirkehúst megmosom, és feldarabolom.


  1. Kacsazsíron kissé megpirítom a hagymát.

  2. Csirkedarabokat ráteszem a zsírra, és lesütöm mindkét oldalon. Sózom borsozom.

  3. Pirospaprikával egy kicsit átforgatom.

  4. Hozzáöntöm a hámozott paradicsom konzervet is. És hozzáadom a fokhagymát.

  5. Pici vízzel felöntöm és lassú tűzön főzöm kb. 45 percig.
    Kímérem a bulgurt, és amikor a hús már majdnem teljesen kész, hozzáadom. 15-20 perc alatt készre főzöm.
    Természetesen lehet jobban fűszerezni aki szereti. Gyermekek miatt készítem kevesebb, lágyabb ízvilággal.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6014021868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása