Epres piskóta lágy tejszínnel

Epres piskóta lágy tejszínne

Valami édesség a gyermekeimnek a hosszú hétvégére. Könnyed gyümölcsös finomság.Ez egy alap piskóta recept, hosszú ideje használom. Tortának, tekercsnek, gyümölccsel, magában... Próbáljátok ki...

 

Hozzávalók (24 kocka)

  1. 6 db tojás (L)
  2. 4 evőkanál víz (további méréshez is ezt használom)
  3. 10 evőkanál kristálycukor (lehet finom szemű is)
  4. 10 evőkanál nagyi sütemény liszt (sima finomliszt is teljesen jó
  5. 12 g sütőpor
  6. 500 g eper
  7. A tálaláshoz:
  8. ízlés szerint habtejszín

Elkészítés

kb 60 perc

 

Tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük robotgéppel.


  1. Tojás sárgájához hozzá adjuk a 4 evőkanál vizet, és a 10 evőkanál cukrot. Kifehéredésig habosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

  2. Több részletben hozzá adjuk a sárga részhez a fehér habot. Amikor elegyült, egy magas falú tepsibe öntjük, sütőpapírral béleljük, vagy vajazzuk, és lisztezzük és a megmosott epret rátesszük.

  3. Alsó felső sütéssel légkeveréssel 180 C fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.Nem nézegetjük, csak kívülről!

  4. Hagyjuk kihűlni. Habbal, és a nélkül is kiváló. Jó étvágyat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6514051602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása