
Hozzávalók
-
25 dkg vaj (nem margarin)
Elkészítés
120 perc+ hűtés
-Tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből pici sóval kemény habot verünk.
-Tojássárgáját a cukorral, vízzel habosra keverem, beleszitálom a lisztet és a sütőport, majd óvatos mozdulatokkal összekeverem.
-A fehér habot először egy kis részével elkeverem, majd óvatos mozdulatokkal összekeverem, hogy ne törjön össze a hab.
-Tortaformába öntjük, vagy lapos tepsibe tekercsnek is lehet. 180 C-os sütőben légkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát igényel.
-Krém elkészítése: 4 tojást 20 dkg cukorral habosra keverünk robotgéppel, majd gőz felett folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg belenyúlva kissé csípős lesz.
-Levesszük a gőzről és belekeverjük a kakaóport, és az olvasztott csokoládét.
-Lehűtjük a krémet hűtőben, amikor telesen lehűlt, a vajat apró darabokban beletesszük, és robotgéppel habosra keverjük.
-Piskótát tetszés szerint megtöltjük a krémmel. Lehűtve könnyen szelhető.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.