Vendégváró étel nem a 30 perces kategória. kb 90 perc alatt lettem meg vele, de én már sokszor elkészítettem.
Ezt egy kedves barátnőm készítette egy alkalommal, az alap tőle van, csak én kicsit "felturbóztam". Eddig csak csirke mellhúsból készítettem, de karajjal is nagyon finom lett. Az eredeti recept oregonós olívás spagettival került tálalásra.Köszönöm Lili.
Hozzávalók:
1 kg vékonyra szeletelt csont nélküli karaj
szükség szerint olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint oregánó szárított/friss
ízlés szerint bazsalikom szárított /friss
6 db paradicsom
1 db hámozott paradicsom konzerv
20 dkg camembert sajt
40 dkg mozzarella
szükség szerint liszt (zabpehely), de lehet sima is
2 kg burgonya
ízlés szerint tejszín
ízlés szerint vajkrém, vagy sajtkrém, mascarpone
Elkészítés:
Húst megmosom, papírral szárazra törölöm. Sóval, borssal, olívával összeforgatva kb. 1 órára hűtőbe teszem. (Ha nincs idő, akkor kihagyható)
Tűzálló tálba, olívaolajra sorakoztatom a lisztbe forgatott húsokat.
Rászeletelem a paradicsomot. Oregánoval, sóval beszórom. Sóval óvatosan, mert a húson is van.
Rászeletelem a camembert sajtot
Rásorakoztatom a mozzarella sajtot is.
A hámozott paradicsomszósz, pici cukorral, pici sóval, oregánóval összekeverem, és ráborítom a sajt tetejére.
Jöhet a köret:
Főtt burgonyát friss bazsalikommal, vajkrémmel, tejszínnel simára keverek. Ezzel kínálom a húst. Kiváló köret. Én még főztem hozza gnoccit is, az is illik hozzá, a szaft miatt.
Jó étvágyat hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6913769008
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.