Tejszínes csirketokány

Photo

Ismét egy gyors ebéd ötlet kezdőknek, esetleg időhiányos anyukáknak, és bárkinek. Egyszerű, és nagyon finom.
Hozzávalók 4 tányérra:
1 db nagyobb csirke mell filé (kb. 50 dkg volt az enyém)
1 db vöröshagyma (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
1 db natúr vajkrém
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint ecet
1 fej saláta
ízlés szerint cukor
Felaprítom a vöröshagymát, és pici olíván megpirítom
Photo
Hozzá adom a felkockázott (lehet csíkokra is) csirke mellhúst. Beleteszem a fokhagymát is. Sózom borsozom, és fehéredésig sütöm.
Photo
A megpirult húst meghintem pirospaprikával, és felöntöm egy pici vízzel.
Photo
Puhulásig főzöm kis lángon. Amíg ez folyamatban van, előkészítem a fejes salátát. (megmosom, aprítom)
Photo
Sózom, cukrozom, és felöntöm ecetes vízzel addig, hogy épp ellepje a salátát.
Photo
Puhára főtt a hús, akkor tegyük bele a vajkrémet, és főzzük tovább, amíg teljesen elegyül a szafttal.
Photo
Főtt tésztával, tejföllel tálalom. Jó étvágyat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://elelemtar.blog.hu/api/trackback/id/tr5813749242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Avagy mit együnk-főzzünk 3 gyermekkel.

Élelemtár :-) Avagy mit együnk, és mit főzzünk három gyermekkel. Nekik, magunknak. Jót , jól.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása