Nagyon szeretem az efféle " egy edényes" ételeket, mert nagyban meg tudja könnyíteni egy anyuka életét. Több ilyen recept van a tarsolyomban, és igyekszem megosztani majd mind veletek.
Nagyon szeretjük az olasz ízeket, és persze nem olyan, mint, amit friss hozzávalókból készítenek a tengerparton.
Hasonló ízek, a halak, és az olasz ízek kedvelőinek.
Hozzávalók 4 tányérra!
30 dkg rizs (kerekszeművel, és normál rizzsel is finom.)
szükség szerint olívaolaj
1 adag natur vajkrém (lehet mascarpone is)
1,3 dl folyadék.(én felesben szoktam tej, és víz)
1 üveg szárított paradicsom
ízlés szerint póréhagyma
ízlés szerint vagy zöldhagyma
ízlés szerint só,bors
2 adag tonhal törzs
4 porció spenót levél (kb 20 dkg)
Elkészítés:
Olíván picit megpirítom a rizst.
Beleteszem a zöldhagymát, sót borsot, és felöntöm kb. 2 dl vízzel.
Hozzáteszem a vajkrémet, és jól összekeverem.
Beledobok 4 adag spenót porciót. (lehet friss is, de nekem fagyos mindig van itthon, mert sok mindenhez használom. Szeretik a lányaim.)
A rizottó titka, hogy folyamatosan, szinte minden hozzávalónál teszünk bele folyadékot is. Ha a spenótok szétestek, mehet bele az aszalt paradicsom apróra vágva.
Kb. amikor félkész a rizs, reszeljünk az egészhez kb. 10 dkg parmezán sajtot, mert így jobban kiadja a végén az ízét.
Teljesen készre főzzük a rizst, és továbbra is pótoljuk a folyadékot. Én a spenót szétesése után tejjel pótoltam. Folyamatosan kóstolgassuk a só, és bors miatt, mert pótolni kell majd. Fontos, hogy a paradicsom, és a hal is picit sós.
Előkészítjük a tonhaltörzset.
Amikor már 90 %-ban elkészült, beleforgatjuk a tonhal törzset, de óvatosan, ne nagyon essen szét.
Isteni finom lett. Jó étvágyat!
Személyes tapasztalataim alapján ki merem jelenteni, hogy nem kell egy háztartásba sok edény,inkább minőségi termékeket válasszunk és az el tud kísérni minket hosszú utunkra... Nekem van kettő tefal wok edényem, és a legjobb választás volt. Jól kezelhető, és megbízható. Ez nagyjából 4 felnőtt kiadós adagra elegendő méret.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.