Túrógombóc aszalt áfonyával
Családom nagyon szereti a túrógombit, és mazsola most pont nem volt
itthon, de normál esetben azt teszek bele.
Hozzávalók 12 db
Elkészítés 45 perc
500 gr házi tehéntúró
10-15 dkg búzadara
2 db tojás
5 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
3 dl tejföl 20 %-os
25 dkg zsemlemorzsa
Áttöröm a túrót, hozzáadok minden adalékot
és összekeverem, gyúrom. Hagyom állni
legalább 30 percet
A gombócokat a forró vízbe ( de nem
lobogóba) teszem. Főzöm kis lángon, amíg a
felszínre jönnek
Pirított zsemlemorzsába forgatom őket.
Jó étvágyat hozzá. Porcukorral elkevert
tejföllel tálalom
Szerintem ehető lett. :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.