Második recept!
Lencseleves csipetkével
Hozzávalók: 4 adaghoz
3 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
0,25 db zellergumó
20 dkg lencse
5 dkg Kolozsvári szalonna
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 db leveskocka
ízlés szerint delikát
1 evőkanál zsír
szükség szerint liszt, amennyit felvesz, a tojáshoz
1 db tojás L méret
ízlés szerint teljöl a tálaláshoz
Elkészítés:
Zöldségek hámozása, darabolása.
Lencse előre pár órát jó ha ázik, ha ez elmaradna, akkor mikróban előfőzzük.
Kolozsvári szalonnát feldaraboljuk. (Ez ízesítésre szolgál, igazából nem képezi az étel tartalmi részét)
Zsíron a zöldségeket, bacont lepirítom. (lehet bele tenni vörös-, és fokhagymát is, aki bírja). Ha picit megkapta a zöldségeket, beletehetjük a lencsét. Picit átforgatjuk a lencsével is.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis delikát, vagy 1 leves kocka is kerülhet bele. Meghintjük a pirospaprikával, majd felöntjük vízzel.
Addig főzzük, amíg minden megpuhul.
1 tojásból csipetkét készítünk (a tojáshoz pici sót teszünk, és annyi lisztet fokozatosan, hogy egy rugalmas keményebb tésztát kapjunk.) Lisztes kézzel aprókat csípünk a levesbe
Tejföllel tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.